Dergi Hakkında
CİHANSOBAD Türk ve İslam coğrafyasının kültürel değerleri ve sorunlarını bilimsel araştırma yöntemlerine uygun, özgün ve akademik çalışmalarla uluslararası bilim dünyasına taşımak ve katkı sağlamak amacıyla yayımlanmaktadır.
CİHANSOBAD; Sosyal Bilimlerin Edebiyat, Tarih, Sosyoloji, Siyaset Bilimi, Ekonomi, İlahiyat, Sanat ve Sanat Tarihi gibi çeşitli alanlarında yapılan bilimsel faaliyetler sonucunda hazırlanmış Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde yazılmış araştırma makalelerine ve eser tanıtma yazılarına yer veren, uluslararası hakemli bir dergidir. Dergimizin her sayısı basılı ve e-dergi formatında yılda iki sayı olarak yayınlanmaktadır.
Dergimizin;
ISSN numarası 2822-2350
e-ISSN numarası 2822-3578
Dergimizde yayınlanacak her makale bir doi numarası ile etiketlenir.
Yeni Sayı

Cihannüma Sosyal Bilimler Akademi Dergisinin (CİHANSOBAD) yeni sayısıyla yeniden karşınızdayız. Bu sayımızda da özgün araştırma makalelerini (b)ilim dünyasının ilgisine sunuyoruz.
Türkiye’nin son yirmi yılda kamu diplomasisi alanında elde ettiği başarılar bu sayıdaki ilk makalemizin konusunu teşkil ediyor. Yahudilikteki ahit anlayılı üzerine bir makaleyi Çağdaş Türk Edebiyatı üzerine bir makale takip etmektedir.
Bu sayımızda ayrıca iki değerlendirme yazısı bulunmakta. Birincisi Wael Hallaq’ın İmkansız Devlet’i üzerine yazılmış bir kitap değerlendirmesi, diğeri ise Diyarbakır’da 23-26 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılmış Uluslararası Sezai Karakoç Sempozyumunun değerlendirmesidir.
Cihannüma Sosyal Bilimler Akademi Dergisi hali hazırda belli alan indeksleri tarafından taranan uluslararası hakemli bir dergidir, ancak amacımız dergimizi kısa vadede daha etkili dizinler tarafından taranan bir dergi haline getirmektir. Bunu başaracağımıza olan inancımız tamdır. Bu vesileyle bu sayının sizlere ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkür eder, keyifli okumalar dilerim.
Baş Editör
Doç. Dr. Ebubekir CEYLAN
İstanbul, Türkiye, 2022